Waarom investeren in studentenkamer in Leuven? 8 goede redenen

21 maart 2021
Posted in nieuws
21 maart 2021 Kim Snijders

Waarom investeren in studentenkamer in Leuven? 8 goede redenen

Een studentenkamer is geen klassieke vorm van vastgoed zoals een appartement, maar toch zijn er heel wat redenen die aantonen waarom je met succes kunt investeren in een studentenkamer.

Ook studentenkamers kunnen een bijzonder interessante investering in vastgoed zijn en wel vanwege volgende redenen.

1. (Ouders van) Studenten stellen hogere eisen aan studentenkamers

80% van de studenten die in Leuven studeert, huurt op de privé-markt. Deze huurders komen niet in aanmerking voor een gesubsidieerde kamer. Dat houdt in dat ze uit een gezin komen met een inkomen dat boven 84.500 euro ligt. Deze studenten hebben doorgaans een zekere levensstandaard die ze ook in Leuven willen hanteren.

Een moderne levensstijl vraagt een modern kot: eigen sanitair, indien mogelijk eigen keuken, een goede strategische ligging (dichtbij openbaar vervoer en faculteiten, maar niet ‘in’ het feestgedruis) en een hoogwaardige afwerking.

2. Tekort aan studentenkamers met eigen sanitair

Universiteiten in Leuven bestaan al meer dan 400 jaar en de KU Leuven heeft de hoogtechnologische trein niet gemist. De komende jaren zal er dus een grote vraag blijven bestaan naar studenten vastgoed. Te verwachten is bovendien dat de (nu al stijgende) vraag naar luxe-kamers (met eigen badkamer) zal blijven toenemen. Er is immers een tekort aan kamers met eigen badkamer.

3. Nood aan 95.000 extra studentenkoten

Het huidige aanbod aan studentenhuisvesting in het Vlaams Gewest is ruimschoots onvoldoende om de komende 10 jaar te voldoen aan de vraag.

De extra vraag naar studentenkamers heeft twee oorzaken.

  1. Uit de cijfers van Statbel blijkt dat het demografisch aandeel van 18+’ers fors zal toenemen.

2. Het aandeel internationale studenten zal verdubbelen: uit een marktanalyse van Stadim verwacht men dat het aantal internationale studenten in Vlaanderen zal stijgen van 39.000 in 2020 naar 69.000 in 2030.

4. Zorgeloos investeren: nieuwe aanpak garandeert doorlopende verhuur studentenkamer de eerste vijf jaar

Het verloop van huurders is bij een studentenkamer vanzelfsprekend hoger dan bij een klassiekere vorm van vastgoed. Elk jaar verlaten heel wat afgestudeerde studenten de stad en komen de units weer vrij.

Wie volledig op eigen houtje een studentenkamer verhuurt, staat dan ook vaak voor de opdracht om de studentenkamer op de markt te brengen en weer te verhuren.

Afgelopen jaren is er een nieuwe type van investeerder opgestaan. Gezinnen, vrije beroepen, etc die over een vermogen van 60.000 euro beschikken en op zoek zijn naar een alternatief voor het spaarboekje. Deze investeerders willen graag met succes en zonder al te veel zorgen investeren in vastgoed.

Syus heeft voor hen drie garanties voor het investeren in vastgoed ontwikkeld die net dat comfort aanbieden. Syus zorgt er immers voor dat gedurende de eerste vijf jaar jouw studentenkamer doorlopend wordt verhuurd.

En zelfs in geval van leegstand wordt elke maand het huurbedrag netjes op jouw rekening gestort.

5. Investeer in een studentenkamer in een kwaliteitsvol gebouw

Alle vastgoedprojecten van Syus zijn ofwel volledig nieuw, ofwel volledig vernieuwd. Elke residentie beantwoord aan de nieuwe, strengere energieregelgeving. Doordat ze nieuw zijn, zijn de units en residenties hoogwaardig afgewerkt met kwaliteitsvolle materialen. Het gaat om moderne residenties die voorzien zijn van het nodige comfort, maar die ook nog voldoende klein zijn om het huiselijk te kunnen maken.

Deze nieuwe gebouwen zorgen ervoor dat je als eigenaar van een opbrengsteigendom ook investeert in een nieuw vastgoed. Belangrijk om ook op middellange termijn niet voor grote onderhoudskosten te komen staan.

6. Jij investeert, Syus beheert

Dankzij de drie unieke garanties zorgt Syus de eerste drie jaar van jouw investering voor het premium beheer: dit premium beheer omvat gratis rentmeesterschap (standaard beheer), het kosteloos zoeken naar nieuwe huurders, het betalen van de blokpolis-premie, het bekostigen van de syndicus, uitvoeren én bekostigen van herstellingswerken…

Kortom, een unieke all-in garantie die ervoor zorgt dat u echt zorgeloos van uw investering geniet gedurende drie jaar!

7. Investeer in een studentenkamer met 60.000 euro

Investeren in vastgoed met weinig geld of een beperkt budget? Dat kan met een studentenkamer. Investeren in een studentenkamer is een haalbare troef voor heel wat mensen met een beschikbaar vermogen van 60.000 euro en een investeringshorizon van minstens vijf jaar.

Als je het beschikbare vermogen van 60.000 euro aanvult met een hypothecaire lening om het resterende bedrag van de investering te overbruggen, kun je investeren in een studentenkamer, mét de drie Syus-garanties, op een toplocatie in Leuven.

Door gebruik te maken van een hypothecaire lening zet je bovendien het hefboomeffect in werking, waardoor het rendement op je eigen inbreng fors toeneemt.

8. Investeer op een toplocatie

In een studentenkamer investeren geeft je ook de mogelijkheid om te investeren in vastgoed op een toplocatie, zoals Leuven een is.

Locatie is immers cruciaal in het bepalen van de potentiële meerwaarde en het speelt een belangrijke rol in het doorlopend verhuren van het vastgoed. Een toplocatie is een plaats waar er duurzaam aan stadsontwikkeling wordt gedaan. Centrumsteden kunnen een goed begin zijn, maar troeven zoals duurzame stadsontwikkeling en de (potentiële) groei kunnen op termijn cruciaal zijn voor het bepalen van de meerwaarde van de investering in vastgoed.

Leuven is al eeuwenlang een kenniscentrum met internationale uitstraling en blijft dat ook in de 21ste eeuw. Leuven werd in 2020 uitgeroepen tot de Europese hoofdstad van innovatie. De prijs is een erkenning voor de stad die innovatie inzet voor een duurzame en veerkrachtige toekomst en daarbij inwoners, instellingen, bedrijven en organisaties betrekt. Het is ook een mooi bewijs van de visie waarmee Leuven aan de toekomst bouwt. Het toont dat er duurzaam aan stadsontwikkeling wordt gedaan: een ideale voedingsbodem voor investeerders die op zoek zijn naar een locatie waar ze duurzaam kunnen investeren.

De continue instroom van ambitieuze (internationale) studenten zorgt voor een gegarandeerde vraag naar hoogwaardige, moderne investeringsunits. Hierdoor blijft een investering in comfortabele wooneenheden met eigen badkamer in Leuven een bijzonder aantrekkelijke opportuniteit.

Investeer in een luxe-studentenkamer: plan hier een gratis adviesgesprek

Beschik je over een vermogen van 60.000 euro en een investeringshorizon van ten minste 5 jaar? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een gratis adviesgesprek. We bekijken graag de juiste mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie.

Gratis adviesgesprek

, , , ,

Neem contact met ons op!

Elke klant heeft z’n eigen verhaal. Daarom luisteren we bij Syus aandachtig naar uw objectieven en verwachtingen. Na analyse leggen we u een onderbouwd investeringsplan voor, op maat van uw persoonlijke situatie.