Ontdek waarom vastgoed interessanter is dan de staatsbon

31 mei 2024
Posted in nieuws
31 mei 2024 Kim Snijders

Ontdek waarom vastgoed interessanter is dan de staatsbon

8 goede redenen

In september komt de 22 miljard euro vrij die spaarders en beleggers vorig jaar massaal in de fiscaalvriendelijke staatsbon stopten. Onder de grootbanken heerst er een gevecht om dat vermogen weer naar zich toe te trekken. Afgelopen weken werd de kasbon weer van onder het stof gehaald. Ook de overheid doet mee en vaardigde een nieuwe staatsbon uit.

De nieuwe staatsbon heeft een nettorendement van 2,24%. Ook de kasbons van de grootbanken hanteren grosso modo datzelfde rendement. In tegenstelling tot 2023 zijn beide producten wel onderhevig aan hetzelfde tarief van roerende voorheffing.

Maar is het interessant om uw vermogen opnieuw minstens een jaar vast te zetten en zijn er geen alternatieven? 

Welke voordelen heeft een investering in een opbrengsteigendom ten opzichte van de staats- en kasbon?

Hier zijn 8 goede redenen om te kiezen voor een vastgoedinvestering met de drie unieke Syus-garanties! 

 1. Hoger rendement

Waarom genoegen nemen met 2,24% netto op uw investering als u met vastgoed via Syus aanzienlijk meer kunt verdienen? De nieuwe staatsbon biedt een nettorendement van 2,24 procent. Investeren in vastgoed via Syus biedt echter een nettorendement van 3 tot 4 procent. Dankzij onze drie unieke garanties bieden we u vooraf een gedetailleerd en transparant zicht op uw nettorendement!
Benieuwd naar een simulatie? Bereken het rendement van een investering in vastgoed met onze calculator.

 1. Potentiële meerwaarde van vastgoed

Waarom genoegen nemen met een vast rendement als u met vastgoed mogelijk kunt profiteren van de potentiële meerwaarde? Syus investeert op toplocaties in steden waar op een duurzame manier aan stadsontwikkeling wordt gedaan. Hierdoor is de kans groot dat het vastgoed, net zoals de afgelopen decennia, in waarde blijft stijgen. Deze potentiële meerwaarde is een aanzienlijke bonus voor de investeerder. Omdat we deze meerwaarde niet kunnen garanderen, nemen we deze ook niet mee in de rendementsberekening. Hierdoor is het nettorendement van Syus de basis die u zeker realiseert. De potentiële meerwaarde is (meer dan) een bijzondere bonus.
Lees meer over hoe de Syus-investeerders vlot een meerwaarde van 47% behaalden.

 1. Fiscale voordelen van een opbrengsteigendom

Wie investeert in een opbrengsteigendom dat maandelijkse huurinkomsten genereert, wordt enkel jaarlijks via de onroerende voorheffing belast. Huurinkomsten an sich worden niet belast. Ook de meerwaarde bij de verkoop van het vastgoed wordt niet belast als u het vastgoed pas na vijf jaar verkoopt.

 1. Inflatiebescherming

Vastgoed is een uitstekende buffer tegen inflatie omdat het rendement doorgaans hoger is dan de inflatie. Terwijl geld op een spaarrekening door stijgende inflatie minder waard wordt, is dat niet per se het geval bij een opbrengsteigendom. Huurinkomsten kunnen immers jaarlijks worden geïndexeerd. 

 1. Diversificatie van portefeuille

Diversificatie is een sleutelelement van een gezonde beleggingsstrategie. In plaats van al uw geld in staatsobligaties te houden, kan het spreiden van uw investeringen naar vastgoed helpen om risico’s te minimaliseren en rendementen te optimaliseren.

 1. Tastbaar en fysiek bezit

In tegenstelling tot staatsobligaties, biedt vastgoed een tastbaar en fysiek bezit dat u kunt zien en voelen. Dit kan extra zekerheid en gemoedsrust bieden voor investeerders.

 1. Krijg élke maand huurinkomsten gestort

Naast de mogelijke waardestijging van vastgoed, bieden de vastgoedinvesteringen van Syus u maandelijkse huurinkomsten. Dankzij onze drie unieke garanties bent u de eerste jaren verzekerd van die inkomsten: u krijgt elke maand de huurinkomsten stipt op uw bankrekening gestort, ook in geval van leegstand of wanbetaling.

In tegenstelling tot de staatsbon waarbij u jaarlijks uw opbrengst ontvangt, krijgt u met een opbrengsteigendom elke maand de huurinkomsten op uw rekening gestort.

 1. Investeren in vastgoed kan even zorgeloos… dankzij de drie unieke Syus garanties

We geloven dat investeren in een opbrengsteigendom echt zorgeloos kan verlopen. Dankzij onze drie unieke garanties bent u gegarandeerd van:

 1. Helder zicht op uw nettorendement
 2. Compleet beheer zonder zorgen
 3. Optimale verhuurgarantie

Uw rendement, onze passie

De nieuwe staatsbon biedt misschien een veilig rendement, maar investeren in vastgoed via Syus biedt veel meer voordelen. Van hogere en stabielere rendementen tot fiscale voordelen en bescherming tegen inflatie, vastgoed kan een slimme keuze voor de toekomst zijn.

Ontdek hoe Syus u kan helpen om uw investering te maximaliseren en neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Meer weten?
Benieuwd naar het potentiële rendement dat vastgoed voor u kan betekenen? Neem via onderstaand formulier contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek. Bij Syus staan we klaar om u te begeleiden naar een succesvolle vastgoedbelegging.

   

  Neem contact met ons op!

  Elke klant heeft z’n eigen verhaal. Daarom luisteren we bij Syus aandachtig naar uw objectieven en verwachtingen. Na analyse leggen we u een onderbouwd investeringsplan voor, op maat van uw persoonlijke situatie.