Investeren in studentenkoten: groeiend aantal studenten zorgt voor stijgende vraag naar studentenkoten

16 februari 2021
Posted in nieuws
16 februari 2021 Kim Snijders

Investeren in studentenkoten: groeiend aantal studenten zorgt voor stijgende vraag naar studentenkoten

Tegen 2030 zullen 95.000 extra studentenkoten nodig zijn bovenop het bestaande aanbod.

De verklaring voor die extra vraag is toe te schrijven aan het stijgende aandeel van het aantal 18+’ers in de totale bevolking en aan de te verwachtte stijging van het aantal buitenlandse studenten.

Demografie zorgt voor groter aandeel 18+ers tegen 2030

Statbel houdt nauwgezet het verloop van de bevolking bij. Uit de data van Statbel blijkt dat het aandeel van 18+’ers nog enkele jaren stabiel blijft. Vanaf 2024 neemt het aandeel 18+ers fors toe.

Als we de cijfers voor het Vlaams gewest erbij nemen dan tekent zich een duidelijke stijgende lijn af. In 2021 zijn er 68.832 18-jarigen. In 2030 zullen dat er 80.720. Een stijging met maar liefst 17,27% ten opzichte van 2021.

Aantal internationale studenten verdubbelt

Niet alleen de Vlaamse bevolking zal voor een toenemende vraag naar studentenhuisvesting zorgen. Ook het aantal internationale studenten zal het komende decennium fors toenemen.

Uit een marktanalyse van Stadim verwacht men dat het aantal internationale studenten in Vlaanderen quasi zal verdubbelen: van 39.000 in 2020 naar 69.000 in 2030.

De kwaliteit van het Vlaamse onderwijs, het toenemend aantal studies die beschikbaar zijn in het Engels of het Frans en de kostprijs van het verblijf zijn belangrijke elementen die de aantrekkingskracht van Vlaanderen vergroten.

Investeren in studentenvastgoed zonder zorgen

Voor wie echt zorgeloos wil investeren in studentenvastgoed ontwikkelde Syus 3 unieke garanties.

Syus-investeerders kunnen genieten van:

  1. Optimale verhuur garantie: Syus garandeert de eerste 3 jaar van uw investering dat uw huuropbrengst elke maand stipt wordt gestort.
  2. Compleet beheer zonder zorgen: U hoeft zich geen zorgen te maken over lopende kosten, zowel privatief als gemeenschappelijk.
  3. Helder zicht op netto rendement: Bij Syus is netto écht netto, en staat DUURZAAM RENDEMENT centraal.

Plan hier vrijblijvend een gratis adviesgesprek.

Beschik je over een vermogen van 60.000 euro en een investeringshorizon van ten minste 5 jaar? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. We bekijken graag de juiste mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie.

Gratis adviesgesprek

 

 

,

Neem contact met ons op!

Elke klant heeft z’n eigen verhaal. Daarom luisteren we bij Syus aandachtig naar uw objectieven en verwachtingen. Na analyse leggen we u een onderbouwd investeringsplan voor, op maat van uw persoonlijke situatie.