investeren in studentenkamers
investeren in studentenkamers

Investeren in studentenkamers nog interessant?

Is investeren in studentenkamers, studentenkoten en studio’s nog een goed alternatief op sparen?

Recent lazen we in verschillende media dat er een over-aanbod is in verscheidene steden in Vlaanderen op vlak van studentenhuisvesting. Als we inzoomen op het aanbod van studenten-units, dan klopt deze stelling inderdaad voor de “koten” die niet beschikken over een privatieve badkamer, kleiner dan 15 m2, en daarenboven eerder aan vernieuwing toe zijn. Dit type van koten heeft het moeilijk, en zal het nog moeilijker krijgen wanneer 2020 nadert, en de EPB-normeringen (energie-zuinigheid) hun hoogtepunt bereiken.

Read more

Syus-netto-rendenment
Syus-netto-rendenment

Wanneer is ‘netto’-rendement echt netto?

Met de lage rente zien veel investeerders beleggen in vastgoed als een alternatief voor het spaarboekje. Maar niet alle rendementen die bij vastgoedaanbiedingen gepresenteerd worden zijn echt netto. Wij tonen u hoe een netto-rendement wordt berekend. Zo ziet u ook waarom het netto-rendement van Syus écht netto is. Daarbij dient u eerst te weten wat er potentieel kan knagen aan uw huurrendement. We zetten de 9 elementen, waarvan er 8 gedekt worden door de SYUS-garanties, even op een rijtje:

Read more

In welk type vastgoed kan ik best beleggen?

Over deze vraag, “wat investeren in vastgoed”,  kan met uiteraard bijzonder lange en dynamische debatten over organiseren. SYUS gelooft heel sterk in de gouden regel van vastgoed waarbij er 3 elementen belangrijk zijn: LIGGING, LIGGING en LIGGING. U kent het wel ! Naast deze tip die u ongetwijfeld al kende, is SYUS overtuigd dat u best niet in grote appartementen investeert, maar eerder in kleinere units.

3 redenen om te investeren in meer compacte units:

Read more

Syus-home-website
Syus-home-website

Waarom is Premium Rentmeesterschap zoveel interessanter dan traditioneel rentmeesterschap?

Wie investeert bij Syus, is 5 jaar lang gerust. Huurders vinden en begeleiden, alle administratie en verzekeringen, huurgelden innen, herstellingen en vernieuwingen, … Vrijwel alles wordt voor u gratis geregeld. Wij gaan zelfs nog verder dan het traditionele rentmeesterschap. Syus biedt u 5 jaar lang gratis Premium Rentmeesterschap: u ziet elke maand uw huurgelden binnenkomen, voor de rest hoeft u niets te doen.

Read more

Betonstop gunstig voor duurzaam investeringsvastgoed

De Betonstop is niet weg te branden uit de actualiteit. Vanaf 2040 mag niet meer gebouwd worden in de open ruimte, maar moeten we ons beperken tot ruimte die reeds is ingenomen. We zullen dus meer in de hoogte bouwen en compacter leven. Wie vandaag in vastgoed investeert en ook in de toekomst een mooi rendement wil, moet hier rekening mee houden. Want niet alle vastgoed zal even aantrekkelijk blijven.

Read more

4 redenen waarom de vastgoedprijzen in België stand zullen houden.

Dalende vastgoedprijzen: het is niet onmogelijk, maar in België heel onwaarschijnlijk. Er zijn enkele factoren die onze vastgoedmarkt fundamenteel ondersteunen. Blijvende factoren, die ervoor zorgen dat de prijzen stabiel zijn en dit ook de komende decennia zullen blijven. België is de Verenigde Staten niet. Wie hier in vastgoed investeert, is nuchter, voorzichtig en spaarzaam.

1) Aandeel bouwsector klein in België

Read more

Groeiend aantal ouders kopen een compacte woning / studio voor studerende kinderen

Wie zelf opgroeiende kinderen heeft, weet als geen ander: studeren kost geld. Inschrijvingsgeld, lesmateriaal, dagelijkse uitgaven … en niet te vergeten het studentenkot. Wie in Leuven een degelijk kot of studio zoekt, moet al snel rekenen op 350 tot 500 euro huur per maand. En dat voor 3 tot 5 jaar lang. Is het dan niet beter om meteen te investeren in een studio of appartement? Voor Syus, specialist in investeren in vastgoed, is het antwoord duidelijk.

Koop een kot.

Read more

office, business, education, technology and internet concept - close up of student woman with tablet pc computer and notebook at home
office, business, education, technology and internet concept - close up of student woman with tablet pc computer and notebook at home

Met welke kosten dien ik rekening te houden bij aankoop van vastgoed?

Registratierechten

Een woning wordt geregistreerd via de notaris. Op deze registratie heffen de gewesten een belasting. In Vlaanderen is dit 5 % of 10% van de aankoopprijs van uw woning. Wanneer u reeds een eigen woning bezit, en vastgoed koopt als een extra belegging, betaalt u steeds 10 % registratierechten. Als u een bemeubelde studio koopt, zorg er dan steeds voor dat die roerende goederen mee beschreven staan in de verkoopovereenkomst. Daarop betaalt u immers GEEN registratierechten.

Read more

Wat is het verschil tussen een rentmeester en een syndicus?

Wanneer u belegt in vastgoed en u koopt bijvoorbeeld een bemeubelde studio in het centrum van Leuven, dan wordt u misschien wel een ‘gedwongen’ mede-eigenaar van een gebouw. In dat geval is het zeker waardevol om het verschil te kennen tussen een syndicus en een rentmeester. Beiden zijn met beheer van vastgoed bezig, maar bij een Syndicus gaat het daarbij over de gemeenschappelijke delen van een gebouw waarbij die het aanspreekpunt is van alle mede-eigenaars, terwijl de rentmeester zicht uitsluitend ontfermt over het privatieve gedeelte en een mandaat heeft gekregen van 1 eigenaar.

Read more

Neem contact met ons op!

Elke klant heeft z’n eigen verhaal. Daarom luisteren we bij Syus aandachtig naar uw objectieven en verwachtingen. Na analyse leggen we u een onderbouwd investeringsplan voor, op maat van uw persoonlijke situatie.