Zo behaalde je vlot een rendement van 47%

26 februari 2024
Posted in nieuws
26 februari 2024 Kim Snijders

Zo behaalde je vlot een rendement van 47%

De stille kracht van vastgoed in Leuven

Geld verdienen zonder een vinger op te heffen? Klinkt misschien saai, maar het kan in Leuven. Want wie er tien jaar geleden investeerde in een appartement, realiseerde een meerwaarde van 38%. Zonder. Iets. Te. Doen. Maar het kan nog beter…

Het Belgische statistiekbureau Statbel volgt per kwartaal de prijzen van het Belgische vastgoed op. Eind vorig jaar maakte Statbel de mediaanprijzen van het Belgische vastgoed tot en met Q3 2023 bekend. Dat overzicht van prijzen is een spreadsheet van 31.960 rijen met de mediaanprijzen per gemeente, per type vastgoed en per kwartaal, sinds 2010.

(Geen rocket science. Wel eenvoudige feiten.)

De cijfers in detail

Als we inzoomen op de evolutie van de meerwaarde dan geeft dat volgend overzicht:

De laatste 10 jaar is de waarde van een appartement in Leuven -op 2017 na- steeds gestegen.
Kortom, wie 100 euro investeerde in 2014, heeft daar 138 euro van gemaakt. Dat is een stijging van 38%.

Maar het wordt nog beter.
Wanneer we naar de gemiddelde verkoopprijzen van studio’s in Leuven kijken uit het Syus-aanbod, dan is de stijging van de meerwaarde nog groter en werd die op slechts 6 jaar gerealiseerd in plaats van 10 jaar.

Kortom, wie in 2017 voor 100 euro investeerde in een studio bij Syus heeft daar in 2024 al 147 euro van gemaakt.

Er is meer goed nieuws

En dan heb je de maandelijkse huurinkomsten van je studio er nog niet bijgeteld. Want als je daar maandelijks 600 euro bijrekent, kom je op een totaal rendement van 71%. Toegegeven, dan moet je wel de afgelopen 6 jaar de studio non-stop hebben verhuurd. Maar daar kan Syus voor zorgen, net zoals het volledige beheer ervan.

Er zijn ongetwijfeld beleggingen die het nog beter doen, maar meestal is de kwaliteit van uw nachtrust omgekeerd-evenredig met het positieve rendement.

Geniet van de stille kracht van vastgoed

Proficiat aan alle Syus-investeerders van het eerste uur … En van de uren daarna.
Voor wie geïnteresseerd is in nieuwe investeringsmogelijkheden, ons nieuwste aanbod wacht op u.
Bekijk hier ons meest recente aanbod.

Vul hieronder uw gegevens in en u wordt zo spoedig mogelijk gebeld voor het maken van een afspraak voor meer details over onze aankomende projecten.

    Neem contact met ons op!

    Elke klant heeft z’n eigen verhaal. Daarom luisteren we bij Syus aandachtig naar uw objectieven en verwachtingen. Na analyse leggen we u een onderbouwd investeringsplan voor, op maat van uw persoonlijke situatie.