24 april 2021 Kim Snijders

De voordelen van investeren in een opbrengsteigendom met meerdere units

Wie voldoende kapitaalkrachtig is, kan als enige eigenaar investeren in een opbrengsteigendom met meerdere units. Hierdoor heb je alle vrijheid om je eigen beslissingen te nemen én het levert enkele voordelige voorwaarden op die uw potentieel rendement nog vergroten.

Dankzij de unieke garanties van Syus investeer je bovendien zonder zorgen! Jij investeert, Syus beheert!

Waarom investeren in een opbrengsteigendom?

Investeren in vastgoed in België is de afgelopen decennia erg succesvol geweest. De prijzen van vastgoed zijn afgelopen 40 jaar immers quasi doorlopend gestegen. Wie in deze periode slim investeerde deed dat op een goede locatie.

Een opbrengsteigendom – een stuk vastgoed dat je koopt om het daarna te verhuren – kan een goede manier zijn om rendement uit je spaargeld te halen. Door het hefboomeffect te gebruiken, kun je bovendien het rendement op je eigen inbreng nog fors laten toenemen.

Een opbrengsteigendom kan voor maandelijkse inkomsten zorgen. Door de stijgende vastgoedprijzen kon een investering in vastgoed bovendien ook een erg goede buffer zijn tegen de inflatie.

Een opbrengsteigendom brengt echter ook een reeks verplichtingen mee: zoeken van huurders, het beheer van het vastgoed, etc. Dankzij de 3 unieke garanties van Syus worden investeerders in vastgoed bij Syus in hoge mate ontzorgd.

Als eigenaar van een opbrengsteigendom geniet je van heel wat vrijheid, maar het zoeken naar huurders en onderhouden van het contact ziet je wat minder zitten? Geen zorgen, bij Syus nemen wij het beheer van jouw opbrengsteigendom volledig uit handen. En dankzij onze optimale verhuurgarantie ben je verzekerd van huurders gedurende de eerste vijf jaar na aanschaf van het opbrengsteigendom.

Investeren in opbrengsteigendom: een alternatief voor het spaarboekje?

Door de stijgende vastgoedprijzen en het ontwikkelen van de drie unieke garanties vonden afgelopen jaren heel wat potentiële investeerders hun weg naar een vastgoedinvestering by Syus.

Doorgaans zoeken deze investeerders met een beschikbaar vermogen van 60.000 euro een alternatief voor het spaarboekje.

Ewald Pironet, auteur van Investeren in de tweede helft van je leven: “Het spaarboekje is een verliesboekje.”

7 lessen uit “Investeren in de tweede helft van je leven.” (webinar)

 

Waarom investeren in een opbrengsteigendom met meerdere units?

Opbrengsteigendommen die meerdere units bevatten zijn erg in trek, met name de panden met een vier- à vijftal units zijn erg gegeerd.

Voorbeeld: Je koopt als enige eigenaar een pand met meerdere opbrengsteigendommen voor 750.000 euro (inclusief registratierechten). Deze opbrengsteigendommen bezorgen je al snel maandelijks 2.200 euro netto-huuropbrengsten. Door 35% van het kapitaal met eigen middelen in te brengen en 65% via een hypothecaire lening (20 jaar, vast) te financieren, betalen de maandelijkse huurinkomsten de lening af. Door 65% met behulp van een lening te financieren, neemt uw rendement op de eigen middelen fors toe. Wacht dus niet met investeren, maar investeer en wacht af.

Voordelen van investeren in een opbrengsteigendom met meerdere units

De enige eigenaar zijn van een opbrengsteigendom met meerdere units heeft dan ook enkele aanzienlijke voordelen.

Wanneer je bij Syus als enige investeerder een volledig gebouw verwerft, geniet je ook van een heleboel andere voordelen die jouw potentieel rendement maximaliseren.

  • Je ontvangt een volumekorting op het geheel. Door deze volumekorting – waarvoor je bij jouw Syus-adviseur een offerte op maat kunt vragen – wordt jouw netto-rendement nog hoger.
  • Je hebt geen syndicuskosten. Vermits je de enige eigenaar bent en alle wooneenheden dus eigendom zijn van één persoon, hoef je geen syndicus onder de arm te nemen.
  • Je hebt recht op de geïndexeerde huur. Bij aanschaf van slechts één unit wordt de verhuurgarantie van vijf jaar vastgezet op de starthuur conform de marktprijs, zoals vermeld in onze brochure. Koop je een volledig gebouw, dan geldt deze beperking niet en krijg je de geïndexeerde huur. Syus zorgt voor de indexaties en huur-aanpassingen, zodat je hier zelf niet aan hoeft te denken.
  • Je hebt de touwtjes in handen. Mocht je de afzonderlijke units van jouw residentie per stuk willen doorverkopen, dan laat je een basisakte opmaken, waarvan jij mee de regisseur kan zijn.

 

Op zoek naar een opbrengsteigendom met meerdere units? Maak hier een afspraak!

Panden met vier à vijftal units op een uitstekende locatie zijn doorgaans erg in trek. Beschikt u over een voldoende groot vermogen, plan dan hier vrijblijvend een gratis adviesgesprek. Zo kunnen we samen bekijken welke residenties er binnenkort beschikbaar zijn.

Gratis adviesgesprek

 

, , , ,

Neem contact met ons op!

Elke klant heeft z’n eigen verhaal. Daarom luisteren we bij Syus aandachtig naar uw objectieven en verwachtingen. Na analyse leggen we u een onderbouwd investeringsplan voor, op maat van uw persoonlijke situatie.