Waarom investeren in een studio of compacte woonunit? 7 goede redenen!

22 juni 2020
Posted in nieuws
22 juni 2020 Kim Snijders

Waarom investeren in een studio of compacte woonunit? 7 goede redenen!

Een compacte woonunit of studio blijft een populair type van vastgoed dat zich uitstekend leent om in te investeren.

7 goede redenen waarom investeren in een compacte woonunit interessant kan zijn!

De voordelen van investeren in een studio

Wie succesvol wil investeren in vastgoed dient rekening te houden met verschillende parameters. De meest voor de hand liggende parameter is de locatie van het vastgoed. Locatie is cruciaal, maar er zijn nog andere zaken die je best in het achterhoofd houdt, zoals het type van vastgoed waarin je wil investeren. De compacte woonunit of studio biedt een aantal interessante voordelen voor wie wil investeren in vastgoed.

Zoals we al aangaven, zijn er afhankelijk van je budget verschillende types van vastgoed om in te investeren, gaande van garageboxen, tot studio’s en appartementen.

Wie over een eigen inbreng van 60.000 beschikt, kan overwegen om duurzaam te investeren in een hoogwaardig afgewerkte studio op een toplocatie.

Een studio is immers een populaire vorm van investeringsvastgoed en daar zijn enkele goede redenen voor.

Zeven redenen waarom je zou investeren in een studio.

1. Sociale tendensen spelen in de kaart van studio’s en compacte woonunits

Heel wat studies en tendensen wijzen duidelijk in de richting van de toenemende nood aan compacte woningen. Tegen 2060 zou de helft van de Belgische huishoudens uit één persoon bestaan. “Ter vergelijking: in 2016 bestond 1 op de 3 huishoudens uit 1 persoon, in 2060 gaan we naar de helft,” zegt socioloog Dimitri Mortelmans. Wie vandaag investeert in een compacte unit, op een toplocatie in een groeistad (zoals Leuven), kan op twee oren slapen voor een mooie meerwaarde op termijn!

2. Investeren op een toplocatie is eenvoudiger met een studio

Wie wil investeren in vastgoed op een zeer goede locatie, die ziet het budget van z’n investering ook aardig oplopen naar mate het aantal vierkante meters toeneemt. Wie de voorkeur geeft om op een uitstekende locaties te investeren, die kan met een beperkte inbreng toch al investeren in een studio. Kortom, voor wie het budget voor een appartement op een goede locatie te hoog is, die vindt in de studio een prima alternatief!

3. Je spreekt meerdere doelgroepen aan

een studio is het type vastgoed waar huurders hun leven lang in zullen verblijven, maar dat is ook geen bezwaar. Met een studio bereik je immers meerdere doelgroepen die op zoek zijn naar vastgoed om te huren.

 • Studenten.

  Een studio is nog betaalbaar voor een aanzienlijke groep studenten van wie de ouders veel belang hechten aan de locatie, de veiligheid en het comfort daarvan.

 • Jongvolwassen aan het begin van hun carrière.

  Heel wat studenten die na hun studies in de ruime omgeving van de stad hun eerste stappen in hun carrière zetten, verwisselen de studentenkamer met een studio. Het laat hen toe om in de vertrouwde stad hun eerste werkervaring op te doen en toch van het comfort en de veiligheid van de locatie te kunnen genieten.

 • Internationale werknemers.

  Als het vastgoed zich op een plaats bevindt met internationale bedrijven in de onmiddellijke nabijheid, dan behoren ook internationale werknemers tot jouw doelgroep. Deze potentiële huurders hebben nood aan een kwalitatieve thuis, in een goede omgeving. Een hoogafgewerkte studio op een uitstekende locatie beantwoordt aan hun verwachtingen.

4. Investeer in een kwalitatieve studio

Een nieuwe, hoogwaardig afgewerke studio is uiteraard eenvoudiger te verhuren dan eentje met 30 jaar op de teller. Hoe kwaliteitsvoller een studio hoe eenvoudiger je hem kan verhuren en hoe eenvoudiger het is om een goede verhuurprijs te vragen. Huurders willen graag thuis komen in een fijne en comfortabel thuis. Daarbij komt dat wie nu investeert in een volledig vernieuwde, hoogwaardig afgewerkte studio over 10 jaar nog een aardige meerwaarde kan realiseren omdat de studio nog vrij nieuw is.

5. Richt je op studio’s met een goede mobiliteit

Wat studio’s missen in vierkante meters, kunnen ze goed maken door hun ligging. Locatie is belangrijk en probeer met een zo ruim als mogelijke blik naar de voor- en nadelen van een locatie te kijken. Zorg er voor dat ze indien mogelijk rustig gelegen zijn, maar toch dichtbij het openbaar vervoer, scholen, winkels en horeca.

6. Zorg voor een kwaliteitsvolle studio in een kwaliteitsvol gebouw

Wie voor een gerenoveerde studio kiest in een oud gebouw, zou wel eens voor verrassingen komen te staan. Een studio is immers een onderdeel van een gebouw. Als er bepaalde grote kosten voor het volledige gebouw op de planning staan (dakwerken, glasisolatie,…) dan kan dat een aanzienlijke weerslag hebben op het rendement van je investering. Investeerders in een volledig nieuwe of volledige vernieuwde studio in een volledig nieuw of volledig vernieuwd gebouw lopen daardoor minder risico’s op onverwachte kosten.

7. Probeer te spreiden

Risico’s kun je drastisch verminderen door te spreiden, dat weet elke belegger en investeerder en die regel kun je ook toepassen bij het investeren in vastgoed. Als je de mogelijkheid om te investeren in 1 penthouse van 500.000, dan loont het de moeite om eens na te gaan of het niet interessanter is om dat vermogen te investeren in 2 studio’s. Het is aan te beven om te investeren in eerder compacte woonunits. De sociale tendensen laten zien dat we evolueren naar een markt waar er meer vraag zal zijn naar compacte woonunits. Daarbij komt ook dat je je dient af te vragen hoeveel meer huurinkomsten je voor dat penthouse kan vragen ten opzichte van 2 compacte woonunits. De kans is reëel dat het verschil niet erg groot is en je toch een betere spreiding van de risico’s hebt.

 

Andere parameters die je in het oog dient te houden:

 1. De locatie van het vastgoed is cruciaal in het bepalen van het rendement van je investering. Zorg ervoor dat je investeert op een duurzame locatie. Lees meer over het belang van de locatie in ‘Zo bepaalt de locatie het succes van investeren in vastgoed’.
 2. Hoe groot is je eigen inbreng. Investeren in vastgoed hoeft geen honderdduizenden euro’s te kosten. Het kan in principe al vanaf 100 euro, al dien je dan wel je beeld van ‘investeren in vastgoed’ voldoende te verruimen. Lees hier meer over Investeren in vastgoed met een beperkt budget.

 

Waarom investeren in een studio?

Door de historisch lage rente – spaargeld op een spaarrekening bracht minder op dan de jaarlijkse inflatie in 2019 – zoeken veel gezinnen en investeerders naar een investering die wél onmiddellijk rendement oplevert (huuropbrengsten), op middellange termijn een mooie meerwaarde genereert (prijzen van het vastgoed), waar de kosten beperkt zijn en geen zorgen aan verbonden zijn (u investeert, wij zorgen voor de verhuur).

Waarom investeren in een studio in Leuven?

In (de omgeving van) Leuven zijn er heel wat mogelijkheden om duurzaam te investeren in vastgoed. Dat wil zeggen dat de locatie (Leuven in dit geval) ook een duurzaam kader heeft dat je investering in vastgoed op lange termijn ten goede komt.

Leuven is niet alleen een centrumstad, maar ook een groeistad. Er is een positieve stadsontwikkeling, waarbij een balans wordt gehouden tussen cultureel waardevol erfgoed en een kwaliteitsvolle thuis voor de inwoners. De tienduizenden studenten houden de stad jong van geest en zijn een prima voedingsbodem van talent waaruit de omliggende bedrijven zoals biotech uit kunnen putten.

Zorgeloos investeren in een studio in Leuven?

Syus heeft 3 garanties ontwikkeld die u toelaten om zorgeloos te investeren in vastgoed.

 1. Drie jaar gegarandeerde huurinkomsten
 2. Drie jaar beheer van uw vastgoed
 3. Een gegarandeerd netto-huurrendement!

Als Syus-investeerder krijgt u dus maandelijks een gegarandeerde som op uw rekening gestort. We houden u op regelmatige basis op de hoogte over alle aspecten van uw investering. Naast een gegarandeerd huurrendement, realiseert u op korte tot middellange termijn eveneens een mooie meerwaarde op uw investering.

Lees meer over de 3 unieke garanties die u toelaten om zorgeloos te investeren in vastgoed.

 

Meer weten over investeren in vastgoed? Maak vrijblijvend een afspraak!

Investeren in vastgoed met een beperkt budget is mogelijk. Beschikt u over een vermogen van minimaal 60.000 euro, maak dan vrijblijvend een afspraak.

Dat kan via het online formulier, via [email protected] of via telefoon (016/670 670).

Of plan eenvoudig een videocall in:

1.     Kies hier het tijdstip dat voor u past.

2.     Vul je gegevens in.

3.     Klik op Bevestigen!

We sturen een bevestigingsmail met daarin de link naar het videoplatform.

We houden rekening met 30 minuten per videoafspraak. Dat is voldoende tijd om extra informatie te geven, uw vragen te beantwoorden en indien gewenst, volgende stappen in te plannen.

Gratis adviesgesprek

Beantwoord: de 12 meest gestelde vragen over investeren in vastgoed!

Beginnen met investeren in vastgoed vraagt heel wat kennis. We hebben de 12 meest gestelde vragen rond investeren in vastgoed opgelijst en voorzien van een helder antwoord!

Beantwoord: de 12 meeste gestelde vragen over investeren in vastgoed

, , , ,

Neem contact met ons op!

Elke klant heeft z’n eigen verhaal. Daarom luisteren we bij Syus aandachtig naar uw objectieven en verwachtingen. Na analyse leggen we u een onderbouwd investeringsplan voor, op maat van uw persoonlijke situatie.