Investeren in een opbrengsteigendom: ook in 2023 een slimme keuze?

28 maart 2023
Posted in nieuws
28 maart 2023 Kim Snijders

Investeren in een opbrengsteigendom: ook in 2023 een slimme keuze?

Wie afgelopen jaren slim investeerde in een opbrengsteigendom, plukte daar niet alleen op korte termijn de vruchten van (huurinkomsten), maar wist ook op lange termijn een mooie meerwaarde te creëeren. Is dat ook in 2023 het geval?

We kunnen niet in de toekomst kijken, maar er zijn alvast enkele signalen die aantonen dat de vraag naar kwalitatieve opbrengsteigendommen op een goede locatie, hoog blijft.

1. Prijsevolutie van vastgoed in 2023: energiezuinigheid als belangrijke troef

Het Vastgoedpanel van de Tijd voorspelt in de Vastgoedgids van 2023 dat de prijzen van energiezuinig vastgoed in 2023 gemiddeld met 2,54% zullen stijgen. In de komende vijf jaar wordt een verdere stijging verwacht, met respectievelijk 13,7% voor appartementen en 10,8% voor studentenkamers.

Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich panden met een lage EPC-score. Deze zullen het naar verwachting moeilijker krijgen op de markt. Sinds 1 januari 2023 geldt er immers een renovatieplicht voor nieuwe eigenaars van residentieel vastgoed. De renovatieplicht heeft een drukkend effect op de aankoopprijs van vastgoed met een slechte EPC-score. Kopers zullen het benodigde budget voor de renovatie meenemen in de prijsonderhandeling, wat kan leiden tot dalende prijzen voor dit type vastgoed.

2. Investeren in energiezuinige studentenkamers, studio’s en appartementen?

In de huidige vastgoedmarkt blijven hoogwaardig afgewerkte, energiezuinige studentenkamers, studio’s en appartementen op een toplocatie bijzonder aantrekkelijk als opbrengsteigendommen.

Deze types vastgoed trekken een breed scala aan huurders aan, waaronder studenten, jonge professionals en kleine gezinnen. Bovendien zijn deze panden vaak gelegen in stedelijke gebieden met een hoge vraag naar woonruimte, wat zorgt voor een stabiele bezetting en dus ook een betrouwbaar rendement.

Investeerders die inzetten op studentenkamers, studio’s en appartementen met een goede EPC-score kunnen profiteren van de groeiende vraag naar energiezuinige woningen en de daarbij horende waardestijging op lange termijn.

3. Grote vraag naar kwalitatieve en energiezuinige opbrengsteigendommen

Ook bij Syus merken we dat de vraag naar vastgoed groot is.

“De doorlooptijd van een vastgoedproject is flink ingekort. De investeerders die zijn ingeschreven op onze nieuwsbrief krijgen de projecten in avant-première. Sommige projecten zijn quasi volledig uitverkocht voordat het project online komt,” aldus vastgoedplanner Syus.

Daarbij komt dat er ook bij de huurders zowel in 2022 als in 2023 een bijzonder grote vraag was naar studentenvastgoed in Antwerpen en Leuven. Tel daarbij de gestegen maandelijkse huur van kwalitatief studentenvastgoed: dan wordt er al snel bekeken of investeren niet interessanter is dan huren. De verwachting is bovendien dat de vraag langs huurderskant nog een tijdje hoog zal blijven.

Zorgeloos investeren in een energiezuinig opbrengsteigendom

Syus biedt investeerders de mogelijkheid om zorgeloos te investeren in energiezuinige opbrengsteigendommen zoals studentenkamers, studio’s en appartementen.

De investeringsprojecten van Syus zijn ofwel nieuw, ofwel ingrijpend gerenoveerd en voldoen aan de strenge energievereisten.

Bovendien geniet je bij Syus van drie unieke garanties:

  1. Optimale verhuur garantie: Syus garandeert de eerste 3 jaar van je investering dat jouw huuropbrengst elke maand stipt wordt gestort, zelfs in geval van wanbetaling of leegstand.
  2. Compleet beheer zonder zorgen: De eerste 3 jaar van jouw investering kan Syus, indien gewenst, voor het “ALL-IN”-beheer van jouw vastgoed zorgen.
  3. Helder zicht op netto-rendement: Bij Syus is netto écht netto, en staat duurzaam rendement centraal.

Plan een gratis adviesgesprek!

Heb je een beschikbaar vermogen van minstens 60.000 euro en wil je meer weten over de mogelijkheden die investeren in een opbrengsteigendom met zich meebrengt?

Plan een gratis adviesgesprek in. Het is geheel vrijblijvend en biedt je de kans om je vragen te stellen en persoonlijk advies te ontvangen van experts op het gebied van vastgoedinvesteringen.

Gratis adviesgesprek

 

 

 

 

, ,

Neem contact met ons op!

Elke klant heeft z’n eigen verhaal. Daarom luisteren we bij Syus aandachtig naar uw objectieven en verwachtingen. Na analyse leggen we u een onderbouwd investeringsplan voor, op maat van uw persoonlijke situatie.