De 7 basisbeginselen voor iedereen die wil investeren in vastgoed (e-book)

31 maart 2020
Posted in nieuws
31 maart 2020 Kim Snijders

De 7 basisbeginselen voor iedereen die wil investeren in vastgoed (e-book)

De basisprincipes om succesvol te investeren in vastgoed zijn niet erg complex. Wie de 7 basisbeginselen voor iedereen die wil investeren in vastgoed steeds voor ogen houdt, maakt alvast gebruik van het juiste referentiekader om met succes te kunnen investeren in vastgoed.

Wie afgelopen 25 jaar in vastgoed heeft geïnvesteerd, heeft een bijzonder goede zaak gedaan. De gemiddelde verkoopprijs van een appartement steeg van 2010 tot 2016 met 16,10% (Bron: statbel).

In de bijzondere tijden dat de beurzen in het rood duiken en dividenden worden geschrapt, merken we dat de vraag naar investeren in vastgoed blijft toenemen.

Voor iedereen die wil investeren in vastgoed schreven we het e-book: De 7 basisbeginselen voor iedereen die wil investeren in vastgoed.

Download hier het e-book: de 7 basisbeginselen voor iedereen die wil investeren in vastgoed.

We geven alvast enkele basisbeginselen mee.

1. Koop in een groeistad… met duurzame troeven

Wie succesvol wil investeren in vastgoed houdt maar rekening met 3 parameters, wordt er wel eens beweerd, en dat zijn: locatie, locatie, locatie.

Anno 2020 is investeer je het beste in een groeistad met voldoende duurzame troeven. Zoek dus een stad die een structurele groei heeft, waar een goede combinatie van bedrijven en bedrijvigheid is, én waar het goed vertoeven is.

2. Kies voor een (ver)nieuwbouw studio, appartement …

Wie investeert in vastgoed, doet dat met het oog op het realiseren van een mooi rendement, zowel tijdens de looptijd van de  investering (huurinkomsten), als bij de verkoop ervan

Als je een bestaand gebouw koopt dat nieuw is gerenoveerd, heb je meer kans om vastgoed te kunnen kopen op een A-locatie (zie punt 1). Het aantal nog niet bebouwde percelen op een A-locatie is immers beperkt. Een grondige renovatie is een vereiste: als eigenaar van vastgoed dat je verhuurt, wil je immers een constructie waar zo weinig als mogelijk onderhoud aan nodig is.

3. Hoe investeren: via privé of via een vennootschap?

Wie overweegt om te investeren in vastgoed beschikt over een startkapitaal en zal zich bovendien onvermijdelijk de vraag stellen: investeren in vastgoed, doe ik dat het best privé of via een vennootschap. Kan dat via een bestaande vennootschap of richt ik daarvoor best een patrimoniumvennootschap voor op?

Welke optie het beste geschikt is, wordt bepaald door uw persoonlijke situatie, wat het doel van het vastgoed is, of het gerenoveerd dient te worden, etc. In dit e-book gaan we alvast dieper in op de mogelijkheden van het investeren in vastgoed via een vennootschap of privé.

Download hier het e-book: Investeren in vastgoed: privé of via vennootschap?

4. Hou een realistisch rendement voor ogen

If it sounds too good to be true, it probably is.

Vastgoedadvertenties goochelen soms met rendementen van 8% en meer. Dat zijn bruto-rendementen en die vertellen niet het hele verhaal. Zoek daarom naar het jaarlijks netto-rendement dat geen rekening houdt met eventuele waardestijgingen bij de verkoop van uw vastgoed.

Het rendement van je vastgoedinvestering wordt bepaald door een aantal factoren, maar als leidraad mag je nemen dat je een jaarlijks netto-huurrendement van 3 à 3,5% kunt behalen.

Wie de 3 rendementen op vastgoed combineert, heeft wél de mogelijkheid om zijn rendement gevoelig op te trekken.

Bij Syus zien we drie manieren waarop jouw vastgoedinvestering rendement genereert:

  1. Een maandelijks huurrendement: door het vastgoed te verhuren genereer je maandelijks inkomsten.
  2. Meerwaarde-rendement: wanneer je je investering opnieuw verkoopt, kan het vastgoed – mits de juiste locatie – een aardige meerwaarde realiseren.
  3. Fiscaal rendement: door het vastgoed op de juiste manier te financieren (combineren van eigen vermogen met vreemd vermogen via een hypothecaire lening) en gebruik te maken van het hefboomeffect. Wie meer wil weten over hoe het hefboomeffect je rendement bijzonder positief kan beïnvloeden, krijgt meer informatie en een concreet voorbeeld op op “Wat elke investeerder weet, maar je niet (per se) vertelt: het hefboomeffect.”

5. Laat je informeren

Investeren in vastgoed is een langetermijnstrategie. Informeer je dus vooraf voldoende.

Voor iedereen die meer informatie wilt over beginnen met investeren in vastgoed, bieden we je het gratis e-book aan: De 7 basisbeginselen voor iedereen die wil investeren in vastgoed aan.

Download hier het e-book: de 7 basisbeginselen voor iedereen die wil investeren in vastgoed.

Durf je bovendien ook gerust te laten informeren. Heb je vragen over investeren in vastgoed mét garanties, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Je kan ons bereiken via 016/670.670, via [email protected] of via onze contactpagina.

 

Zorgeloos investeren in vastgoed? Dat kan!

Syus heeft een aanpak ontwikkeld die toelaat om op basis van 3 unieke garanties zorgeloos te kunnen investeren in vastgoed.

Elke klant heeft z’n eigen verhaal. Daarom luisteren we bij Syus aandachtig naar uw objectieven en verwachtingen. Na analyse leggen we u een onderbouwd investeringsplan voor, op maat van uw persoonlijke situatie.

Heeft u vragen over investeren in vastgoed, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Syus Investments begeleidt particulieren en beleggers doorheen het hele proces van advies bij verwerving tot en met het beheren van het investeringsvastgoed.

, ,

Neem contact met ons op!

Elke klant heeft z’n eigen verhaal. Daarom luisteren we bij Syus aandachtig naar uw objectieven en verwachtingen. Na analyse leggen we u een onderbouwd investeringsplan voor, op maat van uw persoonlijke situatie.