De eenvoudige manier om rendement uit je spaargeld te halen

18 februari 2019
Posted in nieuws
18 februari 2019 Kim Snijders

De eenvoudige manier om rendement uit je spaargeld te halen

Hoe zet je je spaargeld aan het werk? Via een spaarboekje, beleggen in aandelen of investeren in vastgoed? Een analyse van de cijfers van 2018 toont 1 duidelijke winnaar!

 

0,05% Het ‘rendement’ van het spaarboekje in 2018 was verre van voldoende om de inflatie te compenseren

Wie vorig jaar rendement uit zijn spaargeld wilde halen, gebruikte daarvoor best het spaarboekje niet. De basisrente op het spaarboekje bedroeg in 2018 maximaal 0,05% (bron: spaargids.be) De inflatie bedroeg in 2018 dan weer 2,06% (bron: StatBEL).
Kortom, wie z’n geld op een spaarrekening liet staan, zag zijn koopkracht met 2,01% achteruit gaan.

Op zoek naar alternatieven voor het spaarboekje

Er zijn gelukkig ook andere manier om rendement uit je spaargeld te halen. Beleggen in aandelen is in België een populaire manieren om rendement uit je geld te halen.

-18%: in 2018 beleefde de Bel20 een bijzonder slecht jaar

Wie begin 2018 zijn toevlucht zocht in de Bel20-aandelen, deed géén goede zaak. De Belgische sterindex had het hard te verduren in een volatiele markt. Over een periode van 12 maanden sloot de Bel20 18% lager af.***

Rendement van de Bel20 bedroeg in 2018 -18%

In 2018 kende de Bel20 een bijzonder moeilijk jaar.

Zijn aandelen dan een te mijden? Neen, wie graag dagelijks bezig is met opvolging van aandelen, beschikt over voldoende kennis en in staat is om in het huidige volatiele milieu de juiste beslissingen te maken, kan ervoor zorgen dat aandelen een goede bron van inkomsten zijn.

Er zijn echter meer stabiele manieren om rendement uit je spaargeld te halen. De Belg is geboren met een baksteen in zijn maag en dat levert mooie opportuniteiten voor iedereen met een investeringshorizon van ten minste 5 jaar.

Investeren in vastgoed

 

+4% De mediaanprijs voor een appartement in het Vlaams Gewest steeg in 2018 met 4,1%

Vastgoed in België is afgelopen 25 jaar een investering geweest die loont en 2018 vormt daar geen uitzondering op.

De evolutie van de verkoopcijfers van villa’s, woonhuizen en appartementen wordt nauwkeurig bijgehouden door StatBel, het Belgische statistiekbureau dat betrouwbare en pertinente cijfers over  België verzamelt. Uit die gegevens kunnen we zien dat de mediaanprijs van een appartement op 1 jaar met 4,1% steeg!

Prijs appartement 2018

Prijs van appartementen steeg met 4,1% in 2018!

De interesse in interessant vastgoed is dan ook hoog. Welke parameters maken van vastgoed nu een interessante investering?

1. Locatie: een toplocatie van het vastgoed waardoor de stijging van de waarde ervan quasi gegarandeerd is. Kies voor een uitstekende locatie in een groeistad!
2. Onmiddellijke opbrengst: door het vastgoed te verhuren, heb je een onmiddellijke opbrengst die die van een spaarboekje ver overstijgt.
3. Een beperkte hoeveelheid geïnvesteerd kapitaal: vanaf een geïnvesteerd kapitaal van 60.000 euro kun je reeds investeren
4. Een toenemende vraag naar het type van vastgoed waarin je investeert.

Investeren zonder zorgen: bestaat dat wel?

Ook bij investeren in vastgoed zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden… tenzij je een partner vindt de risico’s tot een absoluut minimum beperkt.

Syus ontwikkelde 3 garanties voor zijn investeerders waardoor die écht zorgeloos van hun investering in vastgoed kunnen genieten.

3 JAAR GEGARANDEERDE HUUROPBRENGST.
Als investeerder bij Syus hoeft je niet wakker te liggen van het aanzoeken én beheren van huurcontracten. Syus garandeert de eerste drie jaar dat de huuropbrengst elke maand stipt wordt gestort. Zelfs in geval van wanbetaling of leegstand, ben je gedurende drie jaar zeker van uw huurinkomsten !

3 JAAR GRATIS ‘PREMIUM BEHEER’ (GEEN KOSTEN, GEEN ZORGEN).
Jij investeert, Syus beheert. De eerste drie jaar van je investering waarborgt Syus het volledige beheer van uw eigendom. Met dit ‘PREMIUM BEHEER’ zorgt Syus niet alleen voor rentmeesterschap (standaard beheer), maar ook voor het kosteloos zoeken naar nieuwe huurders, het betalen van de blokpolis-premie, het bekostigen van de syndicus, plaatsbeschrijvingen, uitvoeren én bekostigen van herstellingswerken…
Kortom, een unieke all-in garantie die ervoor zorgt dat je de eerste drie jaar écht zorgeloos van uw investering geniet. Nadien kan je nog steeds beroep doen op Syus voor het verdere beheer als rentmeester!

3 JAAR GEGARANDEERD NETTO HUURRENDEMENT.
Bij Syus is netto écht netto, en staat duurzaam rendement centraal. We houden er niet van om te goochelen met rendementen die geadverteerd worden, waarbij de kosten niet verrekend zijn. Als investeerder wil je graag correct geïnformeerd worden en weten wat je netto-opbrengst is, na aftrek van ALLE kosten, tot in het kleinste detail! (Het jaarlijks rendement houdt geen rekening met eventuele waardestijgingen, waardoor je nettorendement op lange termijn nóg hoger kan liggen!)

 

Heeft u een beschikbaar kapitaal van 60.000 euro en een investeringshorizon van 5 jaar?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We bekijken uw persoonlijke wensen en gaan dieper in op de vragen die u heeft.

, , ,

Neem contact met ons op!

Elke klant heeft z’n eigen verhaal. Daarom luisteren we bij Syus aandachtig naar uw objectieven en verwachtingen. Na analyse leggen we u een onderbouwd investeringsplan voor, op maat van uw persoonlijke situatie.